Mąka lniana


Mąka lniana bezglutenowa

Mąka lniana uzyskiwana jest poprzez mielenie ziaren lnu. Nasiona lnu zawierają wiele cennych składników i dzięki temu mają one szerokie zastosowanie nie tylko w przemyśle spożywczym, ale i kosmetycznym. Mąka lniana bezglutenowa to produkt naturalny, bez sztucznych dodatków, konserwantów i aromatów. To produkt idealny dla osób na diecie bezglutenowej i tych, które mają kłopoty z układem trawiennym.

Mąka lniana bezglutenowa zawiera:

  • Witaminy A, E i witaminy z grupy B.
  • Składniki mineralne – żelazo, magnez, cynk i miedź.
  • Kwasy tłuszczowe, które zapobiegają miażdżycy.
Mąka lniana ma szerokie zastosowanie w przemyśle cukierniczym i piekarniczym. Jako producent gwarantujemy, że nasza mąka lniana bezglutenowa spełnia najwyższe wymagania. Zaopatrujemy klientów hurtowych i detalicznych. Zapewniamy atrakcyjne ceny.

Mąka lniana

Mąka lniana